Ebben a cikkben a következőket olvashatja:
- Mi az a Git és mire szolgál
- Hogyan aktiválható a Git a Disk szolgáltatásban
- Hogyan kezelhető a Git a Disken
- Gyakran ismételt kérdések
Git
A GIT egy olyan eszköz, amely segíti a programozókat abban, hogy közösen dolgozzanak projekteken, nyomon követhessék a változások előzményeit, és megkönnyíti a kód megosztását és kezelését. További információkat és kezelési útmutatókat találhat a külső projektdokumentációban ⧉.
A Git a Disken lehetővé teszi felhasználók és tárolók létrehozását és kezelését.
A Git aktiválása a Disken
A Git a Disk kiegészítő szolgáltatása. Aktiválja az alábbi lépésekkel:
- Jelentkezzen be az ügyfél-adminisztrációba ⧉.
- A felső menüben válassza ki: Server Services Disk.
- A listából válassza ki azt a disket, amelyen aktiválni szeretné a Gitet.
- A bal oldali menüben válassza ki: Add-on services.
- A következő elemnél: Git kattintson a zöld gombra: (+).

Az aktiválást erősítse meg a gombbal: Activate.
Ha a Git kiegészítő szolgáltatást a következő szolgáltatáson aktiválja: tárhelyszolgáltatáshoz ingyenesen létrehozott Disk, a rendszer az adott tárhelyszolgáltatással együtt számlázza.
A Git kezelése
A Git aktiválása után lehetősége van felhasználók kezelésére és tárolók kezelésére.
A felhasználók vagy tárolók kezeléséhez kövesse az alábbi lépéseket:
- Jelentkezzen be az ügyfél-adminisztrációba ⧉.
- A felső menüben válassza ki: Server Services Disk.
- A listából válassza ki azt a disket, amelyen a Git felhasználóit vagy tárolóit kezelni szeretné.
- A bal oldali menüben válassza ki: Git-tárolók vagy Git-felhasználók.

Git-felhasználók
A felhasználókezelő felület lehetővé teszi:
- Új felhasználó hozzáadását a gombra kattintva: + New User.
- A felhasználó szerkesztését a nagyító gombra vagy a felhasználó nevére kattintva. A szerkesztés során:
- módosíthatja a felhasználó leírását.
- módosíthatja a jelszót a gombbal: Change Password.
- Delete User.

Git-tárolók
A tárolókezelő felület lehetővé teszi:
- Új tároló hozzáadását a gombra kattintva: + Create Repository.
- A tároló szerkesztését a nagyító gombra vagy a tároló nevére kattintva. A szerkesztés során:
- módosíthatja a tároló leírását.
- Delete Repository.

A tároló részleteinél ezenfelül megtalálja:
- a tároló URL-címét.
- a felhasználók hozzárendelésére és eltávolítására szolgáló felületet.

A felhasználókat a következő felületen kezelheti: Repository users:
- Új felhasználót a felület alsó részén lévő választóval adhat hozzá, a választást a gombra kattintva erősítse meg: >>.
- A meglévő felhasználót a neve melletti, bal oldali kereszt gombbal távolíthatja el.
- Az oszlopban lévő jelölőnégyzet bepipálásával Read-only? a felhasználó számára csak olvasási hozzáférést engedélyez a tárolóhoz; a többi hozzáadott felhasználónak korlátlan a hozzáférése.
A repository felhasználóinak kezelése után a módosításokat mentse a gombra kattintva: Update Configuration.
Gyakran ismételt kérdések
Hogyan hozhatok létre új tárolót ugyanazzal a névvel a régi törlése után?
A rendszer megőrzi a törölt tárolók adatait, és ezzel letiltja a nevük újbóli használatát.
Hogyan kezelhetem a Gitet a felhasználók és tárolók létrehozása után?
Kövesse a kézikönyvet a projektdokumentációban ⧉. A tároló URL-címét a részletei között találja.