Tento návod rieši nastavenie zdieľaného prihlasovania prostredníctvom služby tretej strany do už existujúceho zákazníckeho účtu. Ak chcete pomocou služby tretej strany zákaznícky účet založiť, postupujte podľa návodu Administrácia – Zákaznícky účet.
Ak chcete udeliť prístup k Vašim službám inému zákazníkovi, nastavte ho ako oprávneného používateľa podľa návodu Administrácia – Oprávnený používateľ.
V tomto článku sa dozviete:
Shared login
Vďaka zdieľanému prihlasovaniu sa do zákazníckej administrácie WEDOS môžete prihlásiť pomocou prihlasovacieho mena (e-mailu) a hesla inej internetovej služby. S aktívnym zdieľaným prihlasovaním tak používate iba jeden účet, s ktorým sa pripojíte na viacerých miestach. V súčasnosti podporujeme nasledujúce internetové služby:
- Twitter (X)
- WEDOS ID
- MojeID
Aktivácia a správa zdieľaného prihlasovania
Zdieľané prihlasovanie do existujúceho účtu môžete aktivovať v prihlasovacom rozhraní, alebo v zákazníckej administrácii.
Prihlasovacie rozhranie
Do zákazníckej administrácie WEDOS sa môžete prihlásiť ľubovoľnou podporovanou službou zdieľaného prihlasovania. Ak táto služba a Váš zákaznícky účet ešte nie sú spárované, systém nastaví spojenie počas prihlasovania.
Postupujte týmito krokmi:
- Na prihlasovacej stránke zákazníckej administrácie ⧉ vyberte jednu z podporovaných služieb.
- Do vybranej služby sa prihláste.
- Na obrazovke Pairing with an existing customer account vyplňte svoje prihlasovacie údaje WEDOS.
- Kliknite na tlačidlo Pair Accounts. Tým povolíte zdieľané prihlasovanie.

Správa v zákazníckej administrácii
Po prihlásení do zákazníckej administrácie môžete účty zdieľaného prihlasovania pridávať aj odoberať.
Do rozhrania pre nastavenie zdieľaného prihlasovania vstúpite týmito krokmi:
- Prihláste sa do zákazníckej administrácie ⧉ existujúcim zdieľaným prihlásením, alebo pomocou prihlasovacieho mena (e-mailu) a hesla.
- V hornom menu zvoľte záložku My Account Customer.
- V ľavom menu kliknite na Shared login.
V tomto rozhraní môžete:
- Prepojiť účet s novou službou: kliknite na zelené tlačidlo Connect Account a prihláste sa do vybranej služby. Tým prepojenie dokončíte.
- Skontrolovať históriu prihlásení: kliknite na zelené tlačidlo s ikonou hodín .
- Odpojiť pripojený účet: kliknite na červené tlačidlo Remove Account.
Často kladené otázky
Je zdieľané prihlasovanie bezpečné?
Na svojom zákazníckom účte si môžete nastaviť veľmi silné heslo, ktoré však po nastavení zdieľaného prihlasovania nemusíte zdĺhavo zadávať ani si ho pamätať. Riziká samozrejme existujú, ale vo všeobecnosti je zdieľané prihlasovanie bezpečným a pohodlným spôsobom prístupu k Vašim účtom. Ďalšie tipy týkajúce sa zabezpečenia účtu nájdete v článku Administrácia – Zabezpečenie zákazníckeho účtu.
Ako sa uistím, že k účtu budem mať prístup iba ja?
Momentálne jednou z najbezpečnejších a široko používaných metód prihlásenia je využitie biometrie – odtlačok prsta alebo skenovanie tváre, podľa možností Vášho mobilného telefónu. Takúto možnosť ponúka napríklad zdieľané prihlásenie pomocou MojeID.