Ez a cikk a webhosting WMS szolgáltatáson belüli létrehozásával és törlésével foglalkozik. A webhosting egyes beállításaihoz tartozó útmutatókat a következő kategóriában keresse: Webhosting.
A WMS szolgáltatásban az adatbázisok nem tartoznak a webhostinghoz. Kezelésük külön történik, az alábbi útmutató szerint: WMS – Adatbázisok.
Ebből a cikkből megtudhatja:
Új WMS webhosting létrehozása
A weboldal WMS szolgáltatáson való üzemeltetéséhez legalább egy webhostingot létre kell hoznia. A WMS-en létrehozható weboldalak számát csak a rendelkezésre álló tárhely és teljesítmény korlátozza.
Új webhostingot a következő lépésekkel hozhat létre:
- Jelentkezzen be az ügyfél-adminisztrációba ⧉.
- A felső menüben válassza ki a következőt: Hosting services WMS.
- A szolgáltatások listájából válassza ki azt a WMS-t, amelyen új hostingot szeretne létrehozni.
- A bal oldali menüben kattintson a következőre: New webhosting.
- Adja meg a webhosting nevét és a PHP verzióját, igény esetén pedig aktiválja az e-mail szolgáltatásokat.

E-mail szolgáltatások aktiválása
Ha a WMS-en van elegendő, a többi WMS webhosting között még nem felosztott tárhelye az e-mailekhez, az újonnan létrehozott webhostingon aktiválhatja az e-mail szolgáltatásokat, és egyedi postafiókkvótát rendelhet hozzá.
További információt a WMS e-mailekről a következő cikkben talál: WMS – E-mailek.
A kapcsolóra kattintás után Activate email services megjelenik a fennmaradó e-mail-kapacitás jelzője és egy csúszka, amellyel meghatározott számú GB-ot rendelhet az újonnan létrehozott Webhostinghoz.

WMS webhosting törlése
A webhosting törlése kukarendszert használ. A webhosting törlésekor tehát először a kukába kerül, ahol inaktív, de továbbra is tartalmazza az adatokat, és bármikor visszaállíthatja. Csak a kukából törölheti a webhostingot véglegesen, a rajta található összes fájllal együtt.
A kukában lévő webhosting adatai továbbra is foglalják a helyet a webszerveren, és a postafiókok tovább fogadják az e-maileket.
A WMS szolgáltatások adatairól nem készítünk biztonsági mentést. A véglegesen törölt szolgáltatásokat nem tudjuk visszaállítani!
A kukában lévő webhosting blokkolja a következőket:
- az internetről a hozzá irányított domainek, aliasok és aldomainek elérését,
- azonos nevű szolgáltatások (Webhosting, alias, WebSite, Mailhosting) létrehozását a VEDOS-nál,
- az SFTP- és az e-mail postafiók-hozzáféréseket,
- CRON feladatok.
A webhostingot a következő lépésekkel helyezheti a kukába:
- Jelentkezzen be az ügyfél-adminisztrációba ⧉.
- A felső menüben válassza ki a következőt: Hosting services WMS.
- A szolgáltatások listájából válassza ki azt a WMS-t, amelyről webhostingot szeretne törölni.
- A bal oldali menüben kattintson a következőre: Webhosting list.
- Kattintson a kuka ikonra a kiválasztott webhosting bal oldalán, majd erősítse meg.

Webhosting visszaállítása és végleges törlése a kukából
Alul, a webhostinglista részén találja a kukát, ahonnan a webhostingot:
- visszaállíthatja a zöld ikonnal ,
- véglegesen törölheti a piros ikonnal .
A Empty Trash gombbal véglegesen törli a kukában lévő összes webhostingot.

Gyakran ismételt kérdések
Törölhetem a webhostingokat közvetlenül, a kuka használata nélkül?
Sajnos nem, ez egy biztonsági intézkedés. Több webhostingot a leggyorsabban a kuka kiürítésével törölhet.