Pred resetom WordPressu dôrazne odporúčame vytvoriť si vlastnú zálohu!
V tomto článku sa dozviete:
Priebeh resetu
Reset služby Hosting WP vykoná nasledujúce úkony:
- Zmazanie súborov a databázy. Reset vymaže všetok používateľský obsah predinštalovaného WordPressu, ktorý bude následne možné obnoviť iba zo zálohy. Reset nemá žiadny vplyv na e-maily.
- Nová inštalácia WordPressu vo východiskovom nastavení. Po resete je k dispozícii rovnaký WordPress ako po zriadení novej služby. Systém zašle informácie o vykonaní resetu a prihlásení do systému na aktuálny fakturačný e-mail služby.
Obnova služby do východiskového stavu
Ak chcete uviesť redakčný systém WordPress do pôvodného stavu, postupujte podľa týchto krokov:
- Prihláste sa do zákazníckej administrácie ⧉.
- V navigačnej lište vyberte Hosting services Hosting WP.
- Zo zoznamu vyberte službu, ktorú chcete resetovať.
- V ľavom menu vyberte Tools.
- V sekcii Reset WordPress website to default state kliknite na tlačidlo Restore WordPress to Default State.
Po kliknutí na tlačidlo počkajte 1-3 minúty. Keď systém reset dokončí, informuje Vás o tom e-mailom.

Po odoslaní príkazu na reset ho môžete zrušiť tlačidlom Cancel Request, ktoré však funguje iba niekoľko desiatok sekúnd po spustení resetu. Slúži ako záchranná brzda, ak si hneď po zadaní resetu uvedomíte, že potrebujete na webe ešte niečo zachrániť.

Často kladené otázky
Omylom sme resetovali nesprávny web. Čo máme robiť?
Zrušte požiadavku. Ak už reset prebehol, obnovte web zo zálohy, a to buď z vlastnej, alebo vyžiadajte obnovu z našej strany.
Ako resetovať e-maily služby?
Vykonajte zálohu e-mailov pomocou poštového klienta, napríklad Thunderbird ⧉. Následne zmažte existujúce schránky.