A WordPress resetelése előtt határozottan javasoljuk, hogy készítsen saját biztonsági mentést!
Ebben a cikkben megtudhatja:
- Hogyan működik a Hosting WP szolgáltatás resetelése
- Hogyan állíthatja vissza a szolgáltatást az alapállapotba
- Gyakran ismételt kérdések
A reset menete
A Hosting WP szolgáltatás resetelése a következő műveleteket hajtja végre:
- A fájlok és az adatbázis törlése. A reset törli az előre telepített WordPress teljes felhasználói tartalmát, amely ezt követően kizárólag biztonsági mentésbőlállítható helyre. A reset nem érinti az e-maileket.
- A WordPress új telepítése alapbeállításokkal. A reset után ugyanaz a WordPress áll rendelkezésére, mint egy új szolgáltatás létrehozása után. A rendszer a reset végrehajtásáról és a rendszerbe való bejelentkezésről szóló információkat elküldi az aktuális szolgáltatás számlázási e-mail-címére.
A szolgáltatás visszaállítása az alapállapotba
Ha a WordPress tartalomkezelő rendszert az eredeti állapotába szeretné visszaállítani, kövesse az alábbi lépéseket:
- Jelentkezzen be az ügyfél-adminisztrációba ⧉.
- A navigációs sávban válassza ki: Hosting Services Hosting WP.
- Válassza ki a listából azt a szolgáltatást, amelyet resetelni szeretne.
- A bal oldali menüben válassza ki: Tools.
- A Reset WordPress Website to Default State szakaszban kattintson a következő gombra: Reset WordPress to Default State.
A gombra kattintás után várjon 1–3 percet. Amint a rendszer befejezi a resetet, e-mailben értesíti Önt.

A reset parancs elküldése után a következő gombbal vonhatja vissza: Cancel Request, amely azonban csak a reset indítását követő néhány tíz másodpercig működik. Vészfékként szolgál arra az esetre, ha a reset megadása után rögtön rájön, hogy még valamit menteni kell a webhelyről.

Gyakran ismételt kérdések
Tévedésből rossz webhelyet resetelt. Mit tegyen?
Vonja vissza a kérelmet. Ha a reset már lezajlott, állítsa vissza a webhelyet biztonsági mentésből – vagy a saját mentéséből, vagy kérje a helyreállítást tőlünk.
Hogyan lehet resetelni a szolgáltatás e-mailjeit?
Készítsen biztonsági mentést az e-mailekről egy levelezőkliens segítségével, például Thunderbird ⧉. Ezt követően törölje a meglévő postafiókokat.